Min dykkercomputer var så venlig at fortælle mig, at det var 83 dage siden jeg havde dykket, da jeg pakkede den her til morgen. Ugerne kan virkelig flyve afsted… Men det kan minutterne sandelig også, når man er under vandet på et dyk som det vi havde i dag.

Jeg havde talt med Niels på forhånd og aftalt, at dagens tur skulle gå til Kullen. Jeg ville derfor møde resten af selskabet på havnen i Gilleleje. Ladcyklen var pakket, og jeg trillede stort set ind ved sejlklubben samtidig med Niels, Bettina og båden. Barbara og Christian havde måtte parkere lidt væk, og kom kort efter trillende med udstyret i en trillebør.

Vejrudsigten lovede svag vind, og vandet var spejlblankt. Det betød bl.a. at vi kunne spotte marsvin konstant på turen over Øresund. Tror vi så 10. Fremme ved Kullen valgte vi, imod sædvane, at blive på denne side af Kullen. Vi sejlede til Åkersberget og kunne på ekkoloddet se en nærmest lodret væg fra 20-10m. Det lovede godt. Vi sejlede lige til venstre for Åkersberget og ankrede op på et fladt plateau på 7m dybde.

Bettina og jeg dykkede først. Sigen var god og strømmen svag fra skiftende retninger. Da vi kom dybere end 14-15m så vi de første taskekrabber, og derfra gik det stærkt med at tælle arterne. Taskekrabber (+100?), hummere (ca. 10), torsk (ca. 5), søsole, søstjerner, søpindsvin, dødningehænder, søpunge og en indtil videre ukendt fladfisk som sad på undersiden af en klippe. Jeg var blown away. Det var mange gange bedre end Paradishamn, eller Ablahamn.

 

 

 

 

 

 

Flere billeder i slutningen af beretningen.

Vi nød en rolig tur i strømmen tilbage til RIBen.

Næste hold, Niels, Barbara og Christian fik skruet deres forventninger godt i vejret og havde ligeledes et dejligt dyk. Alle var mere end klar på et dyk nummer to!

Hjemturen var lidt mere bulet end udturen og Christian endte med at ryge en tur på gulvet, muligvis fordi han ikke kunne få hænderne ned efter dagens fantastiske dyk.

Tusind tak for en dejlig tur. Lad der ikke gå 83 dage inden næste dyk.

/Peter