CMAS * Dykker (begynder kursus)

CMAS* kurset er det indledende dykkerkursus, hvor du lærer de elementære kundskaber og færdigheder som sportsdykker. Kurset kvalificerer dig til at dykke i et beskyttet farvand til maks. 20 meters dybde sammen med en makker.

Vores ordinære CMAS* kurset starter hvert år efter påske med teori- og svømmehalsundervisning over 5 onsdage fra kl.18.00 til 22.30. I maj måned følges op med to dykkerdage i åbent vand og hele kurset afsluttes med en teoriprøve. 

Hvad kræver det? 

For at starte på CMAS* kurset, skal du være fyldt 14 år, have rimelige svømmefærdigheder samt være fortrolig med vand. Desuden skal du være almindelig sund og rask samt i almindelig fysisk form. Inden kursusstart skal du have en helbredsundersøgelse ved din egen læge eller hos en dykkerlæge, denne sikre at der ikke er noget fysisk til hindring for at dykke. Inden kursusstart kan du som tilmeldt til kurset frit deltage og træne sammen med klubbens medlemmer i ORCAs almindelige svømmehalstid på onsdage og lørdage i hele januar, februar og marts måned.

Hvad koster det?

Selve kurset koster 3250,- og inkluderer lærerbog, tabel, logbog, certifikat samt et halvt års medlemsskab af ORCA. Turudgifter afregnes til kostpris dvs. bådbenzin og kørsel. Det ligger typisk omkring 200,- Herudover kommer der lægeundersøgelsen der koster ca. 500,- og hvis du ønsker det, kan du leje dykkerudstyr af klubben for 200,- for 2 dage.

Så sammenlagt bliver det omkring 4150,-. Turudgifterne kan variere lidt afhængigt af deltager antal. Det er også forskelligt hvad læger tager for en undersøgelse. Udstyr kan lejes af klubben, så det behøver du ikke anskaffe til at starte med. Vi vil også meget gerne vejlede inden du går ud og køber noget. Har du allerede alt udstyr, så kan du selvfølgelig bruge det.

Klubben drives 100% af frivillige kræfter, og alle instruktører og hjælpere arbejder derfor gratis. Vi holder kurser for at få nye dygtige dykkere i klubben, ikke for at tjene penge.

Tilmelding

Hvis du vil tilmeldes kurset, eller hvis du har spørgsmål, kan du skrive til kursus@orca.dk