Om os

ORCA blev stiftet i 1979 af en flok entusiastiske unge dykkere fra Allerød Ungdomsskole, hvoraf et par stykker endnu er medlem af klubben. Det oprindelige navn var Allerød Sportsdykkerklub, ASK. I 1987 skiftede klubben dog navn til det nuværende Allerød Sportsdykkerklub, ORCA og samtidig blev logoet skiftet ud til den velkendte spækhugger.

I alle årene har der været et tæt samarbejde mellem klubben og Allerød Ungdomsskoles dykkerhold og mange af klubbens medlemmer og instruktører er startet med dykning i ungdomsskolen.

I midten af 80’erne var en stor del af klubben engageret i UV-rugby og gennem tiderne har i hvert fald tre medlemmer været på ungdomslandsholdet, nemlig Niels Gottlieb, Adrian Mikkelsen og Gert Sigh Christensen. Desuden har Kit Green spillet på damelandsholdet.

Formænd gennem tiderne:

Erik Østergaard 1979 – 1982
Ole Hyldegaard 1982 – 1987
Per Krogsgaard 1987 – 1991
Niels Gottlieb 1991 – 2006
Anders Tolstrup 2006 – 2010
Christina Christensen 2010 – 2018
Peter Stenkilde 2018 – 2021
Christina Østergaard (f. Christensen) 2021 –

 

I 1995 fik ORCA de nuværende klublokaler ved Engholmhallerne.

Klubben tæller i dag omkring 158 medlemmer og uddanner ca. 5-10 nye dykkere hvert år.

ORCA handler ikke kun om åbentvandsdykning, vi har også snorkeldykning, undervandsjagt og undervandsrugby (UV-rugby), som alle kan deltage i. At deltage i UV-rugbytræning giver god kondition og en rigtig god vandføling. For at deltage i åbentvandsdykninger kræves det, at man har et dykkercertifikat.

 

Dansk Sportsdykker Forbund, DSF

Når du er medlem af ORCA, er du samtidig medlem af Dansk Sportsdykker Forbund (DSF) og kan derfor deltage i DSFs forskellige arrangementer. DSF er en upolitisk og ukommerciel sammenslutning af danske sportsdykkerklubber under DIF.

Der er mere end 140 klubber med ca. 7.500 medlemmer, fordelt over hele landet. Forbundet blev stiftet i Odense den 30. maj 1965.

DSF’s formål er at fremme undervandssporten og sikkerheden under dens udøvelse. DSF skal medvirke til samarbejde mellem danske sportsdykkere samt varetage disses interesser overfor myndigheder og institutioner. DSF skal, hvor det er muligt, støtte undervandsaktiviteter af videnskabelig, kulturel og sportslig art på såvel nationalt som internationalt plan.

DSF stiller ingen krav om at medlemmerne har bestemte certifikattyper eller bestemte uddannelsessystemer, men som landsforbund indenfor sportsdykning, er DSF medlem af Confederation Mondiale des Activites Subaquatiques (CMAS), der er verdenssammenslutningen af sportsdykkerforbund.

DSF udgiver medlemsbladet “Sportsdykkeren” 4 gange om året, der sendes til alle medlemmer.

Desuden dækkes du automatisk af en kollektiv ulykkesforsikring. Medlemskort, der dokumenter forsikring kan findes i DSF medlemssystem, https://tailor.sportsdykning.dk/

Husk altid DSF medlemsnet, når du dykker i udlandet. Så har du information og dokumentation for forsikring i forbindelse med dykkeraktivitet.

 

Læs vejledning til DSF medlemsnet – HER

Læs mere om DSF https://www.sportsdykning.dk/