Sidste år måtte vi desværre aflyse vores CMAS 1-stjernet kursus på grund af Corona.
Så Klaus og jeg aftalte, at vi i år ville finde en måde at starte og gennemføre teorien på, så vi kunne fastholde de interesserede, indtil vi kunne komme i vandet.
Aftalen blev at vi gik efter at lave teoriundervisningen som e-læring og så lave en opsamling med online møder, der hvor vi ikke kunne nå at lave materialet klar.
Vi endte med tre online møder en opstart, en opfølgning og en afslutning. Vores fem kursister, og de 4 juniorer der skulle opgraderes, endte med et gennemsnit på 27 rigtige ud af 30 mulige.
Så ganske tilfredsstillende resultat for en helt ny måde at undervise i teorien på her i klubben og i forbundet.

Det passede heldigvis med, at vi netop havde afsluttet teorien, da der blev åbnet for brugen af svømmehallen. Så vi kunne hurtigt få overført teori til noget mere håndgribeligt i svømmehallen.
Der blev i første omgang afsat to onsdage til praktilektionerne, men vi endte med at bruge tre for at komme ordentlig igennem alle øvelser.
Vores juniorer fik vist, at de kan øvelserne og kursisterne fik forevist og trænet øvelserne, så de også kunne, inden vi skulle i åbent vand.

Åbent vand
Lørdag morgen kl. 8.00 startede vi med et hold friske kursister, der fik den indledende briefing omkring pakning til dagens dykning.
Theis stod klar til at udlevere udstyr i rette størrelse til kursisterne og Klaus sørgede for at alle havde luft med.
Martin og Niels J. fik pakket fællesudstyr og trailer, så inden kl var 9.00, var vi klar til at køre ud til Amager Strandpark.

Theis og Klaus tog første runde i vandet, mens jeg dirigerede dykkerne på land. Jeg havde heldigvis Niels J., Jørgi og Villads til at hjælpe mig, mens Martin stod i vandkanten som standbydykker. Der bleev klædt om og taget første-dyk-billeder flere steder.

Efter frokost tog Theis styringen på land og jeg fik fornøjelsen af et par ture med kursisterne og en enkelt æresrunde på Havheksen til sidst sammen med Villads, så han også lige kunne få et dyk.
Dagens kage havde Anna og Ellen sørget for.

Søndag morgen startede et lidt mindre morgenfrisk hold af kursister, der igen fik en briefing omkring pakning forud for dagens dykning.Der var kommet et par ekstra dykkere med på turen, så vi var nu oppe på 19 deltagere.
Igen var holdet hurtig til at få pakket, så vi denne gang kunne komme til Trykkerdammen ved Helsingør for at få lidt mere dybde på dykkene. Jørn havde meldt sig som dagens bådfører, så han sørgede for at den kom afsted til Helsingør og mødte os ved dykkerstedet.

 

Denne gang var vi kun to instruktører, så efter Klaus havde givet dagens briefing blev dykkerledelsen overdraget til Martin.Det var første gang Martin stod med et så stort hold af dykkeren, som han skulle holde styr på, men hans deltagelse på sidste års dykkerlederkursus var bestemt ikke glemt. Klaus og jeg fik løbende vores dykkere og de gæster og hjælpere der ønskede at dykke kom også i, uden at vi bemærkede det. Barbara og Niels J. tog på skift standbydykker opgaven i båden, så Jørn havde hjælpen klar, hvis der skulle være brug for det. Fast på land havde Martin Sara til at løfte tunge ting for dem, der skulle i vandet. Dagens kage stod Mie og denne gang Ellens mor?? for. Nå ja, måske vi kan lokke hende med på næste hold.

Så efter et vellykket kursushold og en god weekend med masser af dykning og godt vejr og kage har klubben nu fået otte nye CMAS 1-stjernet dykkere.

Der skal også lyde en stor tak til alle dem, der tog med for at hjælpe.Det er dejligt, når man som instruktør kan komme hjem fra sådan en weekend og stadig være frisk.