Da den traditionsrige pinsetur til Bornholm blev aflyst – først på grund af Corona og derefter manglende plads på færgen, måtte vi i gang med at finde på et fornuftigt alternativ til Bornholm. Der var nemlig nogle juniorer, der havde sat næsen op efter dykning i Pinsen.

Valget endte på Lillebælt-området med base på Hindsgavl Camping, som havde enkelte ledige hytter tilbage. Det var godt nok ikke luksushytterne – men trods alt bedre end at skulle sove i telt.

Syv dykkere var klar til at tage af sted – heraf 3 af de store juniorer (Sam, Alex og Christian). Vejrudsigten var ikke den bedste, men som det så mange gange sker, så viser vejret sig fra sin bedre side, når man først er ude i det…

Dykning i Lillebælt kan være meget udfordrende på grund af stærk strøm og med 3 dykkere med forholdsvis lille dykkererfaring satte det selvfølgelig begrænsninger på dykkedybden og dykkelokaliteterne.

Strømmen i Lillebælt er primært domineret af tidevandet og vil man dykke i de strømfri perioder, må man indrette dykkertidspunktet efter de korte tidspunkter, hvor strømretningen vender. Det er dog ikke altid helt foreneligt med andre ønsker, som feks. at sove længe og ikke at skulle rigge udstyr til og fra flere gange om dagen. Det lykkedes dog at få nogle rigtig gode dyk. Lillebælt byder på flotte vægge med masser af liv, svampe, kæmpe brunalger og mange andre spændende ting at se på.

Campingpladsen ligger tæt ved et de rigtig gode dykkersteder, Søbadet hvor man fra stranden let kan komme på 25-30 m med flotte vægge. Hertil kommer en flot udsigt til Lillebæltsbroerne, som man kan nyde når man ikke har hovedet under vand. Her dykkede vi førstedagen. Søndag bød på noget bedre vejr, tørvejr og pænt med sol. Til gengæld også lidt kraftigere vind, men vi fandt fint læ ved Ammoniakhavnen på Jyllandssiden. Det er også et rigtig fint dykkersted og pga vejret var der meget trængsel af dykkere, men vi havde nogle rigtig gode dyk.

Mandag gik turen hjemad og vi nappede et dyk ved den gamle færgehavn ved Halsskov. Her er mange sjove genstande men hverken sigt eller liv var på højde med dykkene i Lillebælt.

Tak til de øvrige turdeltagere (Gerth, Jørgi, Barbara, Sam, Alex og Christian) for en rigtig hyggelig tur.

Det er absolut en gentagelse værd 🙂