Efter et par sløje uger/måneder på grund af Corona, så lykkedes det endelig at få RIB’en i vandet igen.
Vejret var fint til en tur i Øresund, så målet var et vrag, der passede til deltagerne.
Martin er stadig lidt ny i tørdragt, så valget faldt på Johannes L.
Det ligger lidt syd for Helsingborg på ca 10 meters dybde. Vraget ligger på siden og rager op til ca 1 m under overfladen, så man kan se det fra overfladen.
Nu var det et par år siden, jeg selv sidst havde været der, så mit indre billede var ikke længere helt skarpt. De store lastrum, som man normalt kan svømme igennem, er nu klappet sammen, så vraget kun kan nydes fra ydersiden.

Efter første dyk havde vi en kort snak, om vi skulle kalde det en dag og suse hjem og se om saunanen var tændt, eller om vi skulle lave et dyk nummer to. Vi har efterfølgende fundet ud af, at saunanen er slukket for at mindste risikoen for spredning af Corona, så vores beslutning om at lave et dyk mere var den rette.

Sidste år var vi på en tur med Auqanaut i forbindelse med klubbens CMAS 3-stjernet kursus, hvor skipper, en gammel søulk, fortalte om en kanonbastion ud for kronborg. Vi har ikke kunne finde andre historiske fortællinger, men ville dog lige se stedet. Udfra hukommelsen, et søkort og et kvalificeret gæt, fandt vi stedet ved første oversejling.

Opdatering,Der er nu fundet lidt data: Chr. IV anlægger blokhus på lappegrunden 1640 for at beskytte Kronborg mod beskydn fra NV. Har formodentlig eksisteret til 1670. Ligger på 7½ m vand. http://www.helsingorleksikon.dk/index.php/Lappegrunden

Bo og Betina gjorde sig klar og fik første dyk. En af røverhistorierne (eller pirathistorie) var at de store egetræsbjælker, der var brugt var hårde som sten. Bo har nu fået afkræftet historien, de er møre, men dog stadig imponerende set i lyset af, at de har ligget på havets bund i mere end 400 år.
Martin og jeg hoppede i efterfølgende og tog en runde langs stensætningen. Halvvejs fik jeg dog pludselig en kvalme, der ikke kunne vente til overfladen. Så fiskene blev fodret et par gange til stor glæde for undertegnede og formentlig også et par fisk. Jeg fandt senere på dagen ud af, at jeg manglede en linse og har valgt at konkludere, at det har været årsag til ubalancen i toppen.

Det kunne i øvrigt ses på flere af deltagerne, at vi nu har nået den tid af året, hvor vi skal smøre et ordentlig lag solcreme på huden, når vi tager på tur..

Betina har taget lidt billeder fra turen.