Logbogen viser en lidt sløj sæson med vragdyk, så da vejret og kalenderen åbnede for vragdyk i Kattegat, var det bare med at komme afsted.
Planen var at sejle ud til Frederiksholm S/S og tage første dyk og så tage andet dyk på enten Libra S/S eller Anders Martin.
Dagen startede med en lille opsamling på erfaringerne fra onsdagens dyk med RIB’en. Transduceren blev skruet fast, hævesækken blev lagt op i RIB’en og skralden til suringsstroppen blev smurt, så den kørte lidt nemmere.
Peter har fået ny bil der burde være i stand til at trækken RIB’en, så det fik han lov til at teste af.
Vi fik sat RIB’en i vandet i Hundested og sejlet afsted. De nye instrumenter begynder at vise deres værd, da vi hurtigt og nemt fandt det første vrag.
Sara er i gang med sit CMAS 3-stjernet kursus, så hun fik til opgave at binde på skarpt overvåget af Peter.
Mie og Nicholai fulgte efter så snart der kom signal til overfladen om at bundtorvet var sikret.


Vraget bød på en fantastisk sigt og med en masse liv over det hele. Store taskekrabber, torsk, søsole, søpindsvin og meget andet.

Frederiksholm, der er en gammel sandsuger, er meget ødelagt, men bestemt stadig et besøg værd.

HC og Jacob kom i og skulle binde af som sidste hold. Hævesækken fik lidt rigeligt, så ankeret kom vist op lidt før tid.

Videre til næste vrag, som blev Libra S/S, da det var den mindste omvej hjem. Det rolige vand gjorde, at vi kunne få et rigtig fint sidescan-sonarbillede af vraget og med ankeret der rammer agter af vraget.
Samme procedure som sidst. Dette vrag er mere intakt, så det ligner stadig et rigtigt skib med et stort lastrum.

 

Efter dykket var der lidt snak om forskellen på de to vrag, hvor der var enig om torsk på det først, men at det formentlig mere var Sej på det andet.

Vente tiden på torvet kunne bruges til at nærstudere de brandmænd der kom svævende forbi.


Denne gang havde HC og Jacob glemt hævesækken, desværre så havde de heller ikke pakket ankeret helt sammen, så da vi skulle hive ankeret op, så fik vi fat i noget, der var stærkere end vores overarme.
Så HC fik en line i sig blev sendt ned igen for at få ankeret frit og sætte hævesækken på.


Tilbage i havnen fik Peters bil vist, at den godt kan trække RIB’en op fra slæbestedet i Hundested. Så vi kom alle hjem igen med to gode vragdyk i logbogen.