En dejlig solrig og kold lørdag den 2. april havde Nicholai, Peter Stenkilde, Sara og Martin besluttet os for at prøve vores nye RIB, Havheksen.

Vi havde forventet lidt startvanskeligheder fordi det var første tur med det nye RIB. Der skulle luft i pontonerne, påfyldning af olie samt ankeret, bøjer, tovværk, fortøjninger, spændeseler til flaskerne, nødraketter m.v. skulle flyttes over fra den gamle RIB. Desuden brugte vi lidt tid på at lede efter en registreringsattest til den nye trailer.

Sara fik den gode idé (måske lært af bitre erfaringer) at starte motoren udenfor garagen, hvilket viste sig at være ganske fornuftig. Motoren ville ikke starte. Voltmeteret viste ca. 11 V så vi mistænkte den var løbet lidt tør for strøm hen over vinteren. Et nyt batteri blev tilkoblet og efter 10 min startede motoren. Vi besluttede os for at tage det ekstra batteri med på turen for en sikkerheds skyld.

Så vi kørte mod Rungsted havn. Vi havde ingen problemer med isætning af RIB’en men måtte købe et separat dagskort til rampen fordi vores nuværende aftale kun dækker den gamle RIB.

Vores destination var oprindeligt tiltænkt Ven prammen men ved fremkomst til Rungsted havn var der andre dykkere der også skulle derud. Det blev derfor besluttet at sejle til Ceylon men der var lystfiskere på stedet så vi sejlede straks nordpå og endte med Kalle vraget, en hajkutter på ca. 20 x 5 meter som ligger midt ude i Øresund ud fra Espergærde på en dybde af 17 meter. En fin sejltur derud men pga. temperaturen og chillfaktoren, når man sejle 36 knob, var det en kold fornøjelse.

Det tog lidt tid at finde vraget, de nye instrumenter samt positionen var lagret fra den tidligere ejer/klub og lå ikke helt på positionen.  Første dyk tog Nicholai og Martin som efter ca. 25 min havde været 2 gange rundt om vraget i det 6 grader kolde vand. Næste hold var Peter og Sara som tog et dyk på 52 minutter. Det var fine dyk, sigtbarhed var ok men selve vraget var faldet meget sammen og der skulle meget god vilje til for at se det engang havde været en Hajkutter.

Det begyndte at blæse op om eftermiddagen og vi sejlede retur til Rungsted. Vi var lidt nervøse for Sara fordi hun havde glemt mandlerne, men hun klarede det så flot.

Ved ankomst til Rungsted fik vi RIB’en på traileren, vasket den, påfyldt benzin og klargjort den til næste tur. Alt i alt en super fin tur og dejligt vi fik prøvet vores nye RIB.

Det må nok tilrådes, at man er opmærksom på batteriets tilstand ved næste tur i den nye RIB. Det er også vigtigt at al materiel gennemgås og det sikres at de fornødne sikkerhedsudstyr er med om bord. Vi brugte den gamle RIB som en slags ”doner” så her i starten må de to både deles om det centrale udstyr.

/Martin