Så blev det 4. advent umiddelbart havde Nicholai jo lagt en plan for han skulle nå dyk nummer 700 i løbet af december.
Vi stod ud fra Gilleleje Havn hvor Peter S var mødt op.
Ikke det bedste vejr, men Peter sejlede os næsten tørt frem til Kullen. Det vil sige lige som vi manglede et par meter for at komme i læ af Kullen, bankede vi ind i en større bølge, så var det godt nogle havde skifte handsker med og andre skifte hue.
Villads og jeg hoppede i som de første. Der var rigtig god sigt i det øverste 10 m, men koldt. Vi prøvede også under de 10 m, der var lunt men dårlig sigt. Springlaget virkede næsten som et spejl utroligt flot. Umiddelbart så vi ikke nogle hummere, men hvad det blev til ca 40 min under vandet.
Resten af båden, det vil sige Peter, Astrid og Nicholai hoppede i, da Villads og jeg var kommet op i båden.
De gav den gas – man kunne tydeligt se deres bobler.  De ville hellere havde et langt dyk end to dyk. Der var lidt snak om 40 min, jeg spurgte om ikke de bare ville havde en time, så kunne de jo altid komme op før, hvis de frøs.
Jeg havde taget lidt vand ind, jeg har en række små huller langs syningerne jeg ikke helt kan finde og lappe indvendig i dragten. Så havde forsøgt af få luftet lidt ud i dragten mens de andre dykkede.
Efter 45 min kunne man se holdet bobler lige uden for båden, og de svømmede pænt forbi, jeg tænkte de skal bare udnytte tiden.  Men da tiden var ved at være gået og de ikke var kommet tilbage. Måske jeg skulle havde sagt de kunne dykke 1 time og 1 kvarter så var de måske nået tilbage til ankertovet, når men efter 57 min og ingen bobler,  startede jeg båden og vi sejlede ud for at finde vores dykker hold, der havde lagt kursen vest over.  Men jeg må sige god stil med et dyk på 60 min.
Villads og jeg var friske på et dyk til når nu vi var sejlet helt til Kullen. Så vi tog små 30 min mere.
Da jeg tænkte nu vil jeg prøve varme vesten, så skete der ikke rigtig noget, jeg havde jo koblet den af da jeg lige luftede ud i dragten – øv, men nu var det jo ikke fordi jeg frøs, mere for at prøve det.
Villads fedtede sig til at sejle hjem i modvind og bølger med hvide toppe, og mørket lagde sig inden vi nåede i havn.

Nogle var ikke med til at sætte båden i garagen….der havde været en nisse. En af de gavmilde nisser.

Gad vide hvor lang tid nissen har tålmodighed?