Da vi mødtes lørdag morgen, kunne Theis fremvise en turbeskrivelse fra juli 2012, hvor ORCA havde dykket en grotte ved Kullen. Planen var hurtig klar, grotten skulle genopdages.


Det var en smuk sensommerdag med sol og roligt vand, så vi var hurtigt fremme ved Kullen og grottejagten gik i gang. Vi fortsatte op langs kysten og spejdede efter klippeformationer magen til dem vi havde på et billede i den ældre turberetning. Efter en smuk safari op langs kysten og retur, blev de korrekte klipper spottet.

Alle tre hold fandt nemt grotten. Man følger klippekanten inde fra den lille bugt, så kommer åbningen på 2 meters dybde. Grotten er overdækket og omkring 3 meter høj og 10 meter lang med åbning til overfladen for enden. Med masser af sollys, viste den lille grotten sig fra sin bedste side. Grottens position er lagt ind i GPS’en under navnet Grotte, Kullen.

Derefter sejlede vi et par minutter sydover til Paradis Hamn til dyk nr. to. Der var mange hummere hjemme den dag på 13-15 meters dybde og sollyset sørgede for en smuk farveoplevelse på de øverste 10 meter med masser af fiskestimer der blinkede i solen.

Turen sluttede af med manér, da Henrik inviterede til en fyraftensøl ombord på hans båd Silke.

Tak for en skøn tur.