En lun skærsommeraften med ORCA – RIB tur til coasteren Malene Slotø i Kattegats dybder Knapt var vi ankommet til Gilleleje havn før Nicholai forsøgte at komme en bådejer til undsætning – herren havde tab sine utrolig dyre (10K)  solbriller i havnen – Nicholai fridykkede ihærdigt i havnens grumsede vand, men uden held. (Så nu hviler en ægte skat på Kattegats bund.)

Trods advarsler fra Astrid om at der er koldt på bunden var optimismen om et langt dyk uanfægtet – indtil 11 minutter inde i dykket, hvor kulden lod sig mærke gennem våddragtens lag. Smukt lå vraget Malene Slotø dækket af bølgende søanemoner. I skæret fra Klaus’ lygte dansede psykedeliske selvlysende ribbegopler.

I den lune aften blev grejet pakket mens havnen lå badet i solnedgangens guldne farver med en summen af hyggelig mumlen fra de fortøjrede lystbåde. We will be back.