Det ikke fordi man skulle være hurtig ude, måske bare hurtigere til at melde sig til onsdagsdyk – hvis man altså vil dykke!

Bo og Nicholai øjnene straks chance for et deco dyk et mørkt og koldt stedet på en næsten gold sandbund syd øst for Hven. Jeg kender kun en der elsker det dive site.

Jeg er jo lidt mere til moderate dybder som mellem 10 og 20m, det passede jo rigtig godt med Astrid H der også havde meldt sig. Astrid havde set sig lun på den aflagte tørdragt der ligger i materielrummet. Men som vi sejler igennem Rungsted havn, får Astrid såkaldte second thougths – halsmanchetten er løs – lidt som i den slet ikke slutter til halsen. Astrid har en backup plan, hun har taget våddragten med. Astrid prøver med store indlevelse i stemmen: “Våddragt  giver bedre føling med vandet”. Det var så team Ursuit (red: de to grønne og ham i orange) hun prøvede at overbevise. Ellers gik snakken på vej ud om NDL, samt hvor i menuen Bo fik stillet shearwater’en til last stop 6 m. Så begynder Bo at snakke om safety stop står på ADAPT og så skal vi lige runde NDL igen, ingen er i tvivl om Bo glæder sig dybet og det afsluttende dyk så han bliver færdig som CMAS***.

I med de to banditter i Ursuit dragter, fik lige luret Nicholai’s trick, Bo er på luft, altså Nitrox 21 og Nicholai har fyldt en rimelig fed Nitrox +30 på. Så det aftales at der sættes en deco bøje efter ca 30 min, det bør sådan et par *** dykkere, den ene P3 under antagelse af han kom op og havde dykket pænt, den anden M3, jo kunne. Det sidste man høre Bo sige er NDL, jeg tror han glæder sig til at ikke står noget NDL i displayet på hans Shearwater, men det gjorde der nu heller ikke inden han dykkede ned, måske Bo har følt sig begrænset af NDL i hans dykning.

Astrid for skiftet til våddragt, jeg får lavet lidt pre-dive check på maskinen. Bøjen kommer som aftalt, vi får hentet dem, Bo erfarede at adapt betyder man får 2 min ekstra safety stop hvis du dykker dybt eller dybere og længere, hvilket hans dyk jo var.

Det var en glad Bo der kom op: “Klaus det fedt endelig at få lidt dybde på”, tjaa – Bo dit næste projekt må blive Adv. Nitrox så du kan tage noget af deco tiden af, når nu du har fået hang til stroferne “Hello darkness my old friend….” af Simon og Garfunkel. Nicholai kunne berette om nogle drabelige muslinger han nødig ville stikker fingrene hen til. Det er vist kammuslinger – de smager jo rigtig godt, men godt det var i svensk farvand – måske mest for muslingerne og Nicholai’s fingre.

Så sejlede vi lidt ind mod Hven og ramte 20 m. Astrid havde lånt en af mine backup lygter, de plejer at være rimelige kraftige. På bilturen til Rungsted havde jeg forklaret lidt om jeg dykkede på RB, og hvordan jeg kunne give Astrid luft, hvis hun løb tør. Det blev lige repeteret inden vi hoppede i vandet. Jeg har fået sat en Long-Hose og Neckless på inden under loopet. Så Astrid kunne få luft hos mig fuldstændig som hvis jeg havde dykket på mit D12 sæt hvor jeg kan donere med en 2 m slange.

Vi hopper i og kommer ned til bunden, der er en rimelig strøm i sydlig retning, der river sedimenter op, øv for en sigt. Det vi ser mest af er eremitkrebs der kryber rundt på bunden. Så ser vi en del små gopler, dem syntes vi begge er ret flotte når man lyser på dem kan man se hvordan impulserne i armene får lyset til at spille i forskellige farver, rent disco.(Red. Invasiv art der hedder ribbegopler) Meningen var vi skulle svømme ind på lavt vand, men Astrid blev kold før vi nået lavet vand, der var vist også et meget pænt stykke ind til det lave vand.

Astrid og jeg får i fællesskab sat en decobøje, så vi har noget at stige op ad midt i det nu mørke vand. Da vi kommer i båden Astrid er rimelig kold, som i – vi nok skulle havde gået op lidt før. Men til alt held har Astrid jo tørdragten, så af med støvlerne og ned i tørdragten og så får hun langsomt varmen. Jeg havde lidt det modsatte problem så jeg fik åbnet dragten og lynet op i inderdragten får at få lidt kold luft ind og blive kølet af. Det gik nu OK, for Nicholai gav den gas på det flade vand med 29,8 knob syd om Hven.

Jeg må give Astrid ret, de der naturdyk syd/øst for Hven, hvor der kun er gold sandbund er ikke særlig spændende. Men så det godt der er RIB tur til Kullen i kalenderen, hvor man kan se hvad Kattegats salt vand gør ved flora og fauna under vandet, om vejrguderne vil det på lørdag.

Fed start på årets onsdags dyk i Orca regi.