Det er altid dejligt når gamle klubmedlemmer vil ud og dykke med deres gamle klub igen. Christian skulle til Sjælland i påsken og ville høre, om vi ikke skulle ud og dykke lidt. Kasper foreslog, at Christian da skulle lære at dykke trimix, så vi kunne få nogle gode og dybe dyk sammen. Hvis vi tog Klaus med, så kunne vi alle få et par trimix dyk i logbogen.

Christian var med på ideen med det samme og vi fandt hurtigt en dato. Måske lidt for hurtigt. Mie var ikke helt tilfreds med, at jeg ikke var hjemme på hendes fødselsdag. Det havde ikke gjort så meget, hvis det kun havde været denne gang, men nu jeg var også væk sidste år med arbejdet. Så de andre fik lige kigget kalender, og vi havde hurtigt en ny plan.

Den første plan var at leje huset i Jordfalls hamn, så Klaus kunne få sin kasserolle igen, som han glemte sidst, vi var deroppe. Efter flere ugers venten og lidt rykken for svar opgav jeg og valgte en lidt anden løsning. Dykkercenteret Team Paulsen, der ligger ikke så langt fra Lysekil, havde ledige pladser, så vi bookede os ind med et all inklusive ophold.

Christian der skulle gennemføre et trimix kursus på 3 dage fik lidt hjemmearbejde, så vi kunne nå det hele. Nu har jeg selv uddannet Christian til advanced nitroxdykker, eller jeg har faktisk undervist ham på alt fra CMAS 1-stjernet og hele vejen op til CMAS 3-stjernet, samt Nitrox, advanced nitrox og blender. Så jeg ved godt, hvad han er blevet undervist i, og hvad der er hans stærke og svage sider, så jeg regnede ikke med, at det skulle tage 1½ år, som det gjorde med mit første trimix hold.

Kasper er jo en stakkels studerende på SU, så vi skulle finde den billigste løsning til vores trimixblandinger. Med 5-6 dyk så kom vi ikke uden om, at skulle fylde i Sverige. Hvis vi havde fået huset i Jordfalls Hamn, så kunne vi have taget en kompressor med og to 50 l flasker med Helium. Men da vi skulle bo på et dykkercenter med kompressoranlæg, så måtte vi nok finde på noget andet.  Så talte vi lidt om at tage helium med og dekantere i dykkercentret og måske låne noget luft til vores egen booster. Vi (Klaus) havde mange gode ideer, men vi valgte dog til sidst at tage to sæt med hver og så starte med en lidt fed blanding (meget helium) og så tynde den op på turen. Christian og jeg skulle dog starte med en almindelig nitrox 28 blanding til vores første dyk.

Der blev lånt ekstra dobbeltsæt til Christian og Kasper, så Klaus kunne begynde og fylde Helium på sættene. 9 dobbeltsæt tager lidt tid, når der først skal Helium på og derefter en nitroxblanding oveni for at ramme den ønskede gasblanding.

Undervejs fik Klaus så også lige fornøjelsen af en iltbrand i vores dekanteringsslange under fyldning af flaskerne. Om han var nødt til at skifte underbukser bagefter melder historien ikke noget om. Den første version af historien kan I formentlig læse i Sportsdykkeren i et kommende nummer. Den skal så følges op af en historie med de ting, som Klaus efterfølgende har fundet frem til.

Efter at vi var blevet indlogeret hos Team Paulsen, gik Christian og jeg i gang med gennemgang af teori og planlægning af dyk for den kommende dag. Der blev regnet på END og luftforbrug i alle mulige afskygninger, så vi både havde planer og nødplaner, samt diskuteret diverse fejlscenarier for vores dykning.

Første dags dykning var ved Skår ikke så langt fra færgelejet, her kunne Christian aflægge de indledende prøver, inden vi skulle på dybt vand. I mens Christian og jeg gjorde udstyr klar, tog Klaus og Kasper deres første dyk ud langs klippen.

Da de kom op gik Christian og jeg i, det tog heldigvis kun 20 minutter at lave en kontrol af færdigheder. Christian skulle lige have ordnet noget på en dekoflaske, der var faldet lidt fra hinanden i seletøjet, inden vi kunne tage næste dyk. Denne gang gik vi på 40 m for at lave samme øvelser, men hvor han ikke vidste, hvornår der opstod “fejl” på udstyret. Ca 40 minutter senere kunne vi traske i land igen og skifte over til trimixblandingerne.

Efter en god frokost pause var vi klar til til dagens sidste dyk alle sammen. Da vi står i vandkanten ser Kasper lid bobler fra Klaus manometer. Klaus tager fat i det og da han skal løfte det op for at kigge på det, kommer der et knald og så står han med manometeret i hånden. Så Klaus ryger op og vi andre dykker ned. Vi havde desværre ikke tid til at skifte slangen, da vi havde en middagsmad, der ventede i dykkercentret.

Christian fik sit første trimixdyk til 50 m, så denne gang kan han måske, huske de ting han så, i modsætning til sidst, hvor det var på luft.

Anden dagen gik til Ormestad, for at vi kunne få noget god vægdykning til de 60 m uden for meget svømning under vand langs med skråninger.

Nu er det ikke, fordi min bil er sænket, eller har skørter, men de tre herre måtte træde ud bilen for, at bilen kunne komme over de vejbump, der er lavet på vejen ned til Ormestad. Det første gav et lille bump og det andet tog jeg derfor meget langsomt, hvilket bare fik lyden af metal, der skraber hen over asfalt til at lyde endnu værre. Uden de tre velernærede herre gik det dog uden ubehagelige lyde fra undervognen.

Da det var et fantastisk vejr, så kunne vi gå stille og roligt og klargøre udstyr, kontrollere de nye gasblandinger og tilpasse dykkeplaner, så de passede til gasserne.

Efter første dyk til 60 m med tre gasblandinger og to gasskifte undervejs havde Christian så gjort sig fortjent til et CMAS Normoxic trimixcertifikat.

På tredjedagen havde vi valgt at tage til Hällebäk, det er relativt nemt at komme i, så et fint sted til et hurtigt dyk inden køreturen hjem.. Nu var det så Christians tur til at have fejl på udstyret. Vi havde godt diskuteret, at hans halsmanchet var lidt mør i kanten den første dag.Han kunne så glæde sig over, at den først revnede den sidste dag. Så denne gang var det Christian, der sad over.

Klaus, Kasper og jeg hoppede i udstyret og tog en tur ned til 50 m for at kigge lidt på dyrelivet en sidste gang i denne omgang.

Nå ja, til dem der interesserer sig for den slags. Vi så masser af jomfruhummere, søpindsvin, kongekrabber, diverse fisk osv.

Så efter en god sæsonstart og med en god sjat helium tilbage i flaskesættet er jeg nu klar til stranddyk med vores kommende CMAS 1-stjernet kursister.