Klokken 04:50. Hvilket dejligt tidspunkt at lade sit vækkeur ringe lørdag morgen. Men det var altså nødvendigt for at Kasper, Christian og jeg kunne nå ud til Flakfortet inden klokken 8.00. 

Årsagen til at Flakfortet var det fede sted at være netop denne dag, var at DSF afholdt Öresund Scorpena Cup. Det er en konkurrence i undervandsjagt uden flasker, hvor man sejler ud fra Flakfortet og skal skyde de største fisk man kan, på 6 timer. Man skulle stille op i hold af 3, så der hele tiden kunne være to mand i vandet og én i båden. 

Det var første gang vi prøvede at undervandsjage fra båd, og det var første gang vi deltog i en UV-jagt konkurrence. Så vores ambition var ikke at vinde, men at skyde en torsk hver. (Jettes ambition på vores vegne var, at vi ikke skulle punktere RIB’en.) Vi havde hørt godt om området kaldet Ryggen, og dybden på 4-10m passede os også udmærket, så det blev vores jagtmark. 

Man måtte skyde maks. 5 torsk og maks. 3 skrubber/rødspætter. Så særligt med fladfiskene, gjaldt det om at udvælge de største og flotteste fisk. Den første flade jeg fangede var ikke noget særligt. Men jeg skulle være sikker på ikke at komme hjem uden fisk. Den næste var en ordentlig kleppert, og klart den største skrubbe jeg har fanget til dato. Det var primært torsk vi kiggede efter, og de flade vi fangede lå alle frit fremme.

Men der var langt mellem torskene. Christian fik skudt en enkelt, og skød forbi et par stykker. Jeg så tre torsk, men ingen af dem var i nærheden at at være på skudhold. Efter ca. 5 timer i båden var vi ved at være kolde og trætte, og valgte at sejle i læ af Flakfortet. Her gjorde jeg det sidste forsøg på at finde en torsk, og jeg så da også en enkelt. Problemet var bare, at den så mig først.

Da konkurrencetiden var ved at løbe ud, sejlede vi i havn hvor vi fik et velfortjent brusebad. Herefter var der hygge på kajkanten og indvejning af fangsterne. Man fik 1 point pr. gram fisk, og så var der forskellige bonusser derudover. Vi holdt selvfølgelig skarpt øje med hvad de andre hold havde fanget, og nogle kom i land med nogle imponerende fangster. Enkelte kunne dårligt nok løfte deres fisk. Efter indvejning rensede og evt. fileterede man sine egne fisk. Derefter blev de lagt på is, så man fik lækre fisk med hjem.

Efter aftensmaden var der præmieoverrækkelse. Her løb Johan Vedel Nielsen med det meste, da han alene havde fanget 5 torsk på i alt 25,5 kg. I de sidste solskins stråler satte vi kursen tilbage mod Kastrup Havn. 

Kasper blev nummer 79, jeg blev nummer 49 og Christian blev nummer 42 ud af 107 deltagere. Som hold blev vi nummer 22 ud af 35 hold. Vi er rigtig godt tilfredse!

Alt i alt var dagen en helt fantastisk oplevelse, og jeg er sikker på at vi kommer til at se meget mere undervandsjagt fra båd i ORCA.

Der kommer naturligvis billeder fra dagen, når det bliver muligt på hjemmesiden.

Peter