Søndag den 4. marts tog 6 af Allerød Sportsdykkerklubs medlemmer afsted for prøve kræfter med en i Danmark sjælden dykkerform, nemlig isdykning. Isdykning er en lidt speciel form for dykning, da man ikke bare kan gå direkte til overfladen, men skal finde tilbage til lige præcis det sted, hvor man dykkede ned. Ved hjælpe af liner kan man signalere mellem dem, der står oven på isen, og dem der dykker under isen og samtidig kan dykkerne finde tilbage til der, hvor man dykkede ned. 

Der blev skåret et 3 kantet hul med god plads til 2 dykkere, Hullet blev skåret med motorsav og derefter blev den næsten 20 cm tykke isblok hevet op ad hullet. Første hold i vandet var Emilie Krogh og Kasper Løwe, der er to af  vores instruktører, der underviser i dykning på Allerød Ungdomsskole. Andet holdt var Nicholai Vesterløkke, der  underviser i alt fra børn på 8-13 år i juniordykning, til almindelige sportsdykning og teknisk dykning med trimix, og Klaus Østergaard der bare syntes, det er fedt at dykke. To af vores juniordykkere Mie og Villads var med til at hjælpe og hygge ved at servere varm kakao og kage efter dykkene.

Begge hold havde et godt dyk, hvor der blandt andet blev set krebs, og leget lidt med at gå på hovedet under isen. Vandtemperaturen var på +4 grader, så det var varmere i vandet end oppe på isen, hvor det blæste -2 grader. Efter dykket blev isblokken skubbet tilbage i hullet og markeret med flere grene, så der ikke er nogen, der ved et uheld kommer til at træde ud på den del af isen.
Her under er der et par links til de to artikler vi fik i avisen.