Her kommer en turberetning fra et nyt medlem af klubben.

Med kun ni loggede dyk og én tidligere tur med klubbens rib bag mig så jeg frem til mit første vragdyk onsdag den 30. maj 2018. Vejret var lige så godt, som det havde været resten af denne maj måned: Sol uden skyer, sommertemperatur og svag vind. Efter en hurtig pakning af udstyr var vi klar til at køre mod Rungsted Havn, hvor vi også hurtigt fik sat båden i vandet – og enkelte af os nåede også en burger på havnen inden afgang.

I alt 8 dykkere drog herefter mod Hven Vest, som ifølge Vragguiden er et skib fra omkring 1830-40, og som forliste omkring 1840-50 på 10-12 meters dybde. Vraget, der er 24 meter langt og 7,3 meter bredt, ligger på en muslingesandbanke, hvor det stikker ca. 2,5 meter op. Vraget kaldes også Marstrand efter opmålingsskibet Marstrand, der fandt vraget i 1932.

Det krævede nogle forsøg frem og tilbage (ny bådfører…) og nærstudering af ekkoloddet, før positionen var fundet. Peter og jeg var første dykkere på bunden, hvor bøjen blev bundet fast på vraget. Alle – også dem med søsyge – fik dykket den aften. Dem med våddragter kunne også holde varmen, og sigtbarheden var god. En sjov detalje er, at skibet var lastet med korn, da det gik ned, og i midten af vraget kan man stadig finde resterne af kornet på havbunden.

Sidste hold var i vandet omkring solnedgang, så der var brug for lygterne under vand, men til gengæld ikke på overfladen igen, hvor vi nød Martines gulerodskage i tusmørket, indtil vi var klar til at sætte kursen hjemad igen.

Sikke en fed oplevelse! Og sikke en god klub! Jeg sætter virkelig pris på de mange forskellige mennesker, som er medlem, den fælles passion for dykning, verdenen under overfladen, grejet og ikke mindst spontaniteten i fyraftensdykkonceptet; vi mødes onsdage kl. 17 og tager derhen og på den måde, som vi har lyst til den dag.  

Rungsted Havn

Øresund

Hven Vest

Hven Vest