Lørdag den 2. marts var 6 af klubbens instruktører til Dansk Sportsdykker Forbunds (DSF) instruktørseminar. Instruktørseminaret er et event som bliver afholdt ca. 1 gang om året, hvor DSF’s dykkerinstruktører kan deltage for at blive opdateret på nye CMAS-standarder, viden, netværke med andre klubber, og sidst men ikke mindst få opdateret deres status som aktiv dykkerinstruktør.

En stor del af seminaret er afholdt som workshops. Disse workshops er instruktørernes mulighed for at diskutere og få viden, inden for netop det som interesserer dem. Årets workshops bestod af følgende:

  • Vrag II (nyt kursus)
  • 1. hjælpsuddannelser for folk til søs
  • Teknisk instruktør
  • Præsentation af JJ-CCR maskiner og uddannelse
  • Snorkeldykkerbog
  • Tørøvelser
  • Instruktørtræner
  • Hjælp til intranet, e-læring og online teoriprøver

Hvis jeg skal fremhæve, hvad jeg selv fandt særlig interessant fra årets seminar, er det det kommende Vrag II kursus og den nye 1. hjælpsuddannelse for folk til søs.

Det nye Vrag II kursus er en efterfølger til Vrag I (siger nok sig selv), og er et krævende kursus som kan udfordre de fleste, til at lære bla. penetrering i vrag. Forhåbentlig kan vi få kørt både Vrag I og Vrag II kursus i klubben i den nærmeste fremtid.

Den nye 1. hjælpsuddannelse eller 1. hjælpkursus tager udgangspunkt i redning til søs. Det giver jo rigtig go’ mening for os! Så ikke så meget med at lære sildebens forbinding (for dem som allerede har været på tidligere 1. hjælpskurser), men mere om, hvad der faktisk kan rede liv til søs. Kurset tager udgangspunkt i realistiske omgivelser, dvs. det foregår til dels i båd/RIB i klubbernes egne omgivelser. Dette kursus håber jeg bestemt vi kan få afholdt for alle der har interesse i klubben.

Tak for en hyggelig og lærerig dag til Emilie, Peter S, Theis, Niels G og ikke mindst Nicholai V, som i øvrigt ses på billedet under fremlæggelse på seminaret, i form af sit embede som formand for Teknisk Udvalg i DSF. Stor respekt til vores egen Nicholai for et vellykket arrangement.

/Kasper