På afveje ved Babylone Strand d. 29.05.2022

Der var onsdagsdyk, igen igen, d. 29.5 mødt 11 dykkere op i en blanding af børn, unge og voksne. Vejret var solrigt og dejligt varmt med 25 grader. Havtemperaturen lå omkring de 20 grader i overfladen.

Turen gik til Babylone Strand som ligger omkring Humlebæk med udsigt til Hven. Det er et godt sted at dykke for alle, der er højst 3 – 4 m på det dybeste. Der var fin sigtbarhed og man kunne nyde solens stråler, skinne igennem vandet til søgræssets vuggen og krabbernes dans på havbunden.

Alt sammen meget smukt, men blandt al det smukke kom der også noget læring i navigation under vand.

Et dykkerpar havde aftalt at dykke i 45 min. De ville teste deres navigation med kompas. Der er ikke ret mange andre måder at navigere på ved Babylone strand, da det meste ligner hinanden.
Dykkerparret planlagde at dykke i en ligesiddet trekant. Umilbart lyder det meget let, vælg en kompasretning, hold retningen i 15 min, derefter skift retning, hold retningen i 15 min, derefter skift retning en sidste gang og hold retningen i 15 min. Herefter burde man teoretisk komme til sit udgangspunkt.
Det dykkerparret gjorde, var bare kun at dreje 60 grader i hver gang, for der er jo 180 grader i en trekant. 180/3 er 60 grader. Det betød at dykkerparret havnede over 200 m fra start/slut målet da de steg op. De fik en længere svømmetur hjem, men der var heldigvis stadig massere af luft tilbage i flasken.

Det dykkerparret reelt skulle have gjort, var at have drejet 120 grader ved hver retningsskift. 180 grader – 60 grader = 120 grader.
Jeg har lavet en lille illustration af det, som du kan se her.

Der er helt sikkert en øvelse, parret kan øve på igen en anden gang:-), og nu en hel del klogere.