Hvad der skulle være en hurtig tur, tog en lidt uventet drejning. Morgenen starter i materialerummet, der bliver pakket, planlagt og afsted mod Rundsted. Rib’en i vandet afsted med os mod Hven.

Rammer Hven, gør klar, Nicholai i vanlig stil – uddannelse dyk. Indtil Kustbevakningen slår en kurs direkte mod os, og dagen starter med en uventet inspektion. Efter et mindre forfør, kan turen forsætte. Det viser sig at kystvagten i Sverige har fokus på ulovlig menneskesmugling.

Turen kan forsætte, selv er mit dyk planlagt med 2 andre – Drop på 35 meter til bunden, slår en kurs 210 grader (træning kompasprøve).

Sigten er 3,4 meter i starten, lidt grumset. Passere et gl fiskegarn, masser af nøgne snegle, kæmpe stor brandmand, fanger en stor rødspætte med hænderne (som jeg slipper løs igen) , søanemoner, småfisk. enkelt taskekrabbe.  Ved 14 meter bliver bunden mere sand, og sigten er 8 meter.

På 5 meter, SMB op og afhentning. Kursen sad i skabet, igen (træner til en kompasprøve)

Tager mit kamera med næste gang

.Kystvagt sverige