Vi mødtes kl 16.30. Destinationen var Anemonevraget.

Der blev hurtigt pakket, og kørt mod Rungsted havn. Vi delte os op i 2 hold. Hold 1 (Martin , Michael og Bo) skulle sikre ankeret. Der er meget overflade strøm og ikke alle på hold 1 fanger ankertorvet på vej ned. Derfor måtte dykket afbrydes og holdet måtte samles igen. Nedstigningen anden gang går fint men der er blevet rykket i ankertorvet undervejs så det er blevet slæbt henover bunden. Hold 1 finder aldrig vraget, strømmen var rimelig kraftig og sigten på bunden var meget dårlig (50 cm) så efter 20 minutter er Hold 1 oppe igen.

Inden hold 2 (Sara, Nicholai og Gerth) gjorde sig klar til at hoppe i, hævede vi ankeret og træk det forsigtigt, indtil der var bid. Hold 2 dykker ned og ankeret er lige ved siden af vraget med kæden ned i midten på en pullert klar til påbinding (Tak for den nye udformning af bundtorv + bøje, og lækkert nyt tovværk)  Det er 4-5 år siden, jeg sidst var på vraget, og jeg kunne ikke huske meget andet end, at det er tilgroet. På bagbord side er der lidt fiskenet, man skal være obs på, samt masser af blink + fletliner fra fiskere.

Vi svømmede rundt om vraget og så ingen store fisk, men i stedet snegle, søstjerner, KÆMPE anemoner 40 cm i diameter, rød/gul/hvid farvet , specielt styrbord side fribordet ved stævnen. Oppe på dækket er der åbent til lastrummet.

Et lærerigt dyk for hold 1 og et rigtig godt dyk til hold 2 😉

Fra vragguiden.dk :
Kilde:$.Dana GPS D.55.49.865 12:41.638

Stævn i 90 grader, Betonpram 7×25 meter, Der kan kun gøres fast i stævnen på pullerter eller evt. i spant i kollisionshul i STB side i agterste del af siden mod syd. Vraget er formodentlig Lægter nr 18 fra De Forenede Bugserselskaber i København. Vraget er flot bevokset med mange arter af anemoner. (Lægter nr 18 ligger officielt på pos 55.49.750 12.41.916 og en ukendt lægter (navn måske Sara) på pos 55.49.854 12.41.654, men der er kun fundet “Annemonevraget”. Der er ledt intenst i området) Formodentlig forlist 1.6.1948