Far’s dag og ungerne havde fri fra skole. Det var oplagt at bruge dagen på vandet når nu der var lovet vindstille og op til 30 grader.

Efter en del koordinering, lykkes det at komme afsted. der var 3 styk der havde meldt sig på onsdags dyk om aften, vi forsøgte at lave en aftale med dem om vi slæbte båden til en havn og de kunne tage dem med hjem. Ja man kan måske godt lave to RIB ture på en dag. Da de kun blev til 3 blev de inviteret med, men kunne ikke nå den tidlige afgang ved 12-13 tiden. Det blev til Peter H, Asta, Villads og jeg.

Vi fik pakket og sat kursen mod Hundested, så måtte vi se hvordan vandet så ud, om det blev Libra, Anders Martin eller Dankbarheit (tæt under land og på ca 10 m). Dankbarheit var måske ikke helt drømmen på en far’s dag i dyknings tegn, men har været brugt før i en presset situation.

Oppe ved Hundested kunne vi jo se ud over vandet det var ret fladt, så Libra blev valgt.

Da vi kom ned til havnen, fandt Villads der hvor der skulle købes dags kort og fik købt et mens vi andre satte båden i vandet og den blev pakket.

Det var lidt varmt at skifte til svedtransporterende undertøj og tykke 3D halo dragter og så tørdragten uden på, men på skulle det jo, så vi kunne se frem til sejlturen.

Peter, ville da gerne sejle ud til Libra, det sagde han da ikke nej til, måske også fordi han havde lige som sadt sig i sædet og holdt fast i rattet, så det fik han lov. Vandet var ret flat, så turen ud tog ikke ret lang tid, jeg prøvede at snakke benzin økonomi – kedeligt emne på en Fars dag forstod jeg.

Vi aftalte at Villads og jeg skulle binde på, så vi ville rigtig gerne rammet med drøget oppe på vraget og ikke ved siden af. Stort set ingen strøm og vind.

Villads kæmpede lidt med det ene øre, så vi cyklede lidt op og ned ved 5 m inden han sagde god for at gå dybere. Dræget lå pænt i styrbordside agter på vraget. Så mens jeg baksede med en meget lang og tung kæde, benyttede Villads tiden til at kigge på en stime pænt store sej der svømmede hen over vraget.

Jeg fik sat en blinker på torvet og skudt en bøje så dem i overfladen kunne se der var bundet på. Sigten var på ca 7-9 m.

Så tog vi en tur i lasten, der er ca 18-19 m i bunden af lasten. Så ud over stævnen her er bunden ca 21m rundt langs rælingen ud mod agter hvor ror og skrueakslen er, nogle har dog fjerne selve skruen. “Skruen” ligger på ca 19-20 m og der er lidt længere ned til bunden der, bunden er på 22-23 m.

Vi havde aftalt 30 min på bunden og VIllads var nået 70 bar på hans D7 sæt, så det passede godt med en tur mod overfladen.

Vi kravelede i båden og fik smidt Peter og Asta i. de skulle også havde 30 min. så efter 20 min gjorde vi båden fri af bøjen, og 15 min efter så vi Peter og Asta i overfladen. Vi fik først dem ombord og så Blev Villads sat til at bjærge bundtov og dræget. Med handsker der var kommet lidt tråde fra brændmænd på torvet.

Så begyndet Peter og Asta at fortælle om den hummer og de bruskhoveder de havde set. Men det var også valgdag og jeg havde en aftale, så kursen blev sat mod Hundested. Villads fik lov til at sejle, der var noget både med Peter og VIllads og den der benzin økonomi – men jeg skulle jo også lige nå hjem og stemme.

Vi fik skyllet og tanket båden i Hundested, Villads og jeg stak til Allerød og Peter og Asta tøfffede efter og fik sat båden på plads. Efter jeg havde fået stemt fik jeg afleveret resten af det klub udstyr der lå i min bil.