Torsk

Afgang med ribben til vrag 1, fregat fra 1700 tallet.

Det er stort set kun spanterne der er tilbage på vraget, men dykket starter med at byde på en lækker mulighed for at øve strøm dyk, i de øverste 4 meter. Sigten var 4-5 meter, bund temp 12-13 grader. Højde punktet var en stor torsk på 4-5 kilo, 70 cm.  Østersøen har springlag, hvor vandet på skifter 2-4 grader i forskellige dybder, og er tydeligt mærkbart når man ikke har sin inder dragt på. Mit højde punkt var et total kikset shutdown øvelse på mit dobbelt flaske sæt, pga. forkert montering af 1 og 2 trin, samt en lækkende slange til dragten.

Videre til vrag nr.2 Kalle

Før nedstigning er det lidt, hvor meget luft taber jeg, men en hurtigt udregning, jeg brugte 20 bar mere end jeg plejer og har 150 tilbage på tanken, og med ekstra løbende overvågning, samt hvis det går helt galt kan jeg afmontere slangen og stoppe det. En anden deltagere, har medbragt en tom flaske og må sidde over.

Vi hopper i og springlagene er noget mere mærkbare denne gang, på bunden er temperaturen faldet til under 10 grader. Højdepunktet er kæmpe torsk, på plus 1 meter. Vi får desværre ikke tager billedet af den kæmpe torsk lyst til at posere ikke er til stede og kameraet ligger i båden.

2 rigtig gode dyk, og må konstatere, at selvom man har mange dybde dyk på kontoen, der er altid noget at lærer når man ikke har brugt sit dobbelt sæt så meget.

 
Gerth Rasmussen + 4 andre