Jeg havde fået nye manchetter på dragten, efter turen til Kreidesee. Det skulle fejres med en rigtig forårsdykkertur. Da jeg lagde turen i kalenderen krydsede jeg fingre for at vejret og deltagerne var stemt for en sejltur. Da deltagerliste var komplet, viste det sig desværre at jeg var den eneste bådfører på listen. Båden blev derfor i garagen, og næsen blev rettet mod Havheksen ved Amager Strandpark i stedet.

Efterhånden som vi nærmede os kysten gik det op for os at vejret her ikke var helt så forårsagtigt som det var i Allerød. Havgusen lå så tungt, at de store skibe i Øresund måtte tude i tågehornet i ny og næ, for at gøre opmærksom på sig. Det var køligt, og det blæste. Men det skulle ikke holde os fra at komme i vandet. Vi talte faktisk om at det nok var mere behageligt under vandet end på land, og det var ikke helt forkert. Ligeså dårlig som sigten var over vand, ligeså god var den under vandet.

Christian og jeg fik en god lang svømmetur. Jeg havde forventet at det ville være nemt at finde heksen. Der var trods alt omkring 10m sigt. Men jeg var åbenbart så skæv på kompasset, at vi først fandt heksen da vi var på højde med hendes navlepiecing. En tur op til brysterne, og så var tiden ved at være gået. Jeg blev i vandet, og tog et ekstra dyk med Jette.

Da vi atter kom på land, havde solen endelig fået bugt med den forbistrede tåge. Folk kom frem fra deres huler, og hurtigt var strandparken fuld af kitesurfere, skatere, hundeluftere, kærestepar og mange andre. Vi havde da heller ikke travlt med at pakke sammen, og sad længe i solen og nød foråret med Christinas kokosmakroner og Dans varme blåbærsuppe.

Jeg takker for det gode selskab, og ser frem til næste tur. Forhåbentlig kan vi få luftet RIB’en næste gang.

Deltagere: Christina, Dan, Jette, Christian, Peter S.