Vi var 5 dykkere fra Orca der var taget til Zoologisk Museum for at lære noget om artsgenkendelse af fisk.

Vi står alt for ofte og har set en fisk uden at vide hvad den hedder. Så må man hjem også kigge i fiskebøgerne, men hvordan var det lige den så ud. Ingen af fiskene i bøgerne har de rigtige farver, og man må til sidst finde sig i at man ikke ved hvad det er man har set.

 

Vi lærte bl.a. følgende kendetegn der burde gøre det nemmere at artsbestemme fisk.

Kropsfacon

Antal ryg- og bug finner

Halens facon

Pletter

Sidelinjer

Over-/underbid

Snuden form og størrelse

!!!Farver gælder ikke i forbindelse med artsbestemmelse da de fleste fisk kan skifte farve i større eller mindre grad!!!

 

Forskerne der afholdt arrangementet arbejder på et fiskeatlas over alle danske saltvandsfisk. De tager imod beretninger fra erhvervsfiskere, forskningsskibe, lystfiskere, uv-jægere og dykkere og alle indberetninger har interesse. Også en torsk i Øresund eller en skrubbe ved Bornholm. Eneste krav er at fisken er set i dansk farvand. Så Kullen, Hven osv. dur ikke!

 

Man kan hente indberetningsskemaer på forskernes hjemmeside http://www.fiskeatlas.dk