Søndag d. 5. september var der mulighed for at få vasket støvet af sine dykkerfærdigheder. Der var nemlig check ud dyk for folk der i forvejen har et certifikat, men som måske ikke har fået det brugt længe.

 

Da vi ikke havde fået nogle tilmeldinger til dykket på Aktiv Fritid, havde vi to tilmeldinger. Det var far og søn. Sønnen havde for nyligt taget certifikat på Allerød Ungdomsskole, og faren havde i omegnen af 200 dyk, men størstedelen var fra varmere himmelstrøg. Desuden deltog Peter O, Peter S, Theis og Nicholai.

 

Vi besluttede os for, at en stille og rolig tur til Hven ville være passende. Der var sjovt nok andre end os der havde lyst til en sejltur. Så der var i den grad travlhed ved slæbestedet. Bl.a. mødte vi Jernlungerne fra Herlev, der var ved at pakke deres RIB til en tur på Ceylon. Det var det sidste dyk på deres 1* kursus.

 

Vi holdt fast i planen om at sejle til Norreborg. Vi smed ankeret på 3 meters dybde, og de to første hold gjorde klar. Planen var at dykke stille og roligt ud mod 18 m, og vende om når ca. halvdelen af bundtiden var gået. Det ene hold nåede ud på 15 m og det andet nåede omkring 12 m. Også oplevelserne under vandet var forskellige. Theis' hold så masser af fladfisk og fandt en stegepande, mens Peters hold så et par torsk og en tunge. Torskene havde selvfølgelig valgt at placere sig lige midt i springlaget. Så det var med at holde hænderne i ro, så man ikke fik blandet lagene og ødelagt sigten. Da torsken var svømmet, kunne vi ligge og betragte det skarpe bølgende springlag.

 

På andet dyk fandt Peters hold et fint foldeanker på bunden. Et hurtigt kig sagde, at det måtte da selvfølgelig bjærges. Da vi fik ankeret om bord i RIB'en stod det dog hurtigt klar, at det absolut intet var værd. Til gengæld havde vi reddet os en ordentlig omgang rengøring…

 

Alle hold fik to fine rolige dyk, inden vi vendte snuden på RIB'en tilbage mod Rungsted. I havnen var der igen kaos. Bådene lå i kø for at komme til ved slæbestedet, og tilsyneladende havde folkene på land ikke travlt. Endelig blev det vores tur… Vi fik båden på land rimelig hurtigt. Da vi var færdige med at pakke vores grej, lå slæbestedet mere eller mindre øde hen.

 

Jeg vil sige tak til alle for en rigtig hyggelig tur, og jeg håber at se meget mere til de to dykkere der blev checket ud 🙂

 

Peter Stenkilde