Du er herCMAS *** dykker

CMAS *** dykker


Af nicholai.vester... - Indsendt den 24 august 2009

"En uddannet CMAS***-dykker er en færdig uddannet og erfaren sportsdykker, som anses for kvalificeret til at lede andre sportsdykkere af hvilken som helst grad under åbentvandsdykning".

Allerød sportsdykkerklub ORCA, afholder CMAS*** sportsdykker-kursus når der er nok deltagere. På kurset vil kursisterne typisk arbejde med udvidet dykkerteori, dykkerledelse, dykkerpsykologi, materiel, dykkerfysik/fysiologi, førstehjælp og dekodykning. Derudover undervises i praktik i svømmehal og forberedelse og aflæggelse af åbentvandsprøver.

Prisen på kurset ligger på ca. kr. 1500,-. for klubmedlemmer og 2000,- for andre. Deltagerantal: min. 4 og maks. 8. Prisen er inkl. DSF uddannelsespakke.

Under kurset vil de krævede færdigheder løbende bedømmes i takt med, at nye indlæres og kontrolleres i henhold til gældende prøvekrav. Prøverne skal udføres sikkert, rutineret og ubesværet. Derudover forventes en vis grad af initiativ og selvstændighed samt evne til at fungere i en gruppe af dykkere - her tænkes specielt på aktiv deltagelse, overblik, hjælpsomhed samt evne til at modtage konstruktiv kritik. Eleverne forudsættes inden kursusstart at være forberedt såvel teoretisk som praktisk (i svømmehal og i åbent vand).

Som deltager på ORCAs CMAS*** sportsdykkerkursus skal du opfylde følgende krav:

  1. Du skal være i besiddelse af CMAS** sportsdykkerbevis eller tilsvarende og være fyldt mindst 18 år.

  2. Din helbredsattest må ikke være mere end 5 år gammel (3 år hvis du er over 40)

  3. Minimum 50 loggede dyk i alt. Dykningerne skal inkludere: navigationsdyk, dybere dykning (30-40m), dykning med dårlig sigt, samt strømdyk og koldtvandsdyk.

  4. Minimum 20 dyk til over 25 meter(mindst 10 af dem i nordisk farvand).

Da dette er det sidste niveau inden for sportsdykning, vil undervisning være tilrettelagt anderledes end på tidligere kurser. Der vil være lagt op til en vis forberedelse inden, og der forventes en aktiv deltagelse i diskussioner om emnerne. Kursisterne skal også selv planlægge og gennemføre dykkene, som er en del af kurset. 

For yderligere information så skriv til kursus@orca.dk

Logo

Turkalender

«  
  »
M T O T F L S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31